вівторок, 14 лютого 2017 р.

Подорож стежкою життя Євгена Маланюка

"Де ж знайти нам
від тебе кращу Серцем,
повним тобою вщерть?"

Ці рядки з поезії Євгена Маланюка - одного з найяскравіших постатей вітчизняної літератури ХХ століття, для якого Україна була основою всього життя та творчості. 
   Книги поезій і прози Є.Маланюка друкувалися в Польщі, Чехословаччині, Німеччині, Франції, США, Канади. Твори перекладалися німецькою, польською, чеською, англійською, французькою мовами. І до зовсім недавнього часу були невідомі тільки в Україні. Та прийшов час, у який так свято вірив поет, для якого жив і творив.
   Дев'ятикласники на бібліотечному уроці пройшли літературною стежкою життя та творчості поета, який все життя прожив в еміграції, але духовно ніколи не залишав рідної землі. 
   Учні переглянули електронну презентацію, присвячену нашому земляку. 
   Вчитель української мови та літератури Чабан Лариса Григорівна розповіла про те, що Маланюк виробив власний поетичний стиль і творив самобутню поезію, естетично зорієнтовану на світову культуру, але виплекану на національному грунті. Огляд літератури з тематичної книжкової виставки "Єдиним сном, єдиним болем..." ознайомив присутніх з виданнями палкого патріота, визначного поета, літературознавця Євгена Маланюка.


Немає коментарів:

Дописати коментар