середу, 21 грудня 2016 р.

Грудень рік кінчає, зиму починає й багато народних свят має

   "Невідомо, якою буде людина через 1000 років, але якщо відняти у сьогоднішньої людини нажитий віками й отриманий нею у спадок скарб свят та обрядів, то вона все забуде, всього розучиться й муситиме все починати спочатку". 
В.О.Ключевський

   Непомітно підкралася чарівниця-зима - із снігами, завірюхами, а також із святами, іграми, подарунками. А відчинив їй ворота найстарший з дванадцяти братів-місяців - грудень. 
   У нашому житті переплелися у своєрідний вінок свята, які прийшли до нас із сивої давнини, свята з народного календаря, сучасні календарні свята. Як у веселки один колір переходить в інший, так і у нашому житті одне свято змінює інше...  
   Сьогодні до шкільної бібліотеки завітали учні 5-А класу зі своїм класним керівником Котляровою Тетяною Віліївною, для того щоб ще більше дізнатися про народні свята грудня. 

   Діти підготували зимові загадки та прислів'я, розповіли вірші про зиму. 




Почули цікаві легенди та притчі, дізналися про ігри, звичаї та дівочі ворожіння, взяли участь у народознавчій вікторині, ознайомилися з літературою тематичної книжкової виставки "Українські свята та традиції".

У віночку барвистого року 
Свят красивих ми маєм нівроку.
Пишем свята свої
На Вкраїнській землі
Від правіку і нині, і досі!
Й ти, прокинувшись нового ранку,
Пошановуй, люби
І, молю, не зганьби
Українські свята до останку! 


Немає коментарів:

Дописати коментар