вівторок, 10 березня 2015 р.

Між пензлем і словом

     ...Жива
Душа поетова святая,
       Жива в святих своїх речах,
І ми, читая, оживаєм.
       І чуєм Бога в небесах.

   9 березня річниця від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. В нашій школі, як і по всій Україні проходять дні пам'яті Великого Кобзаря. В читальному залі шкільної бібліотеки оформлено книжкову виставку. Всі бажаючі можуть ознайомитися з виданнями, представленими на ній. Діти малюють малюнки до віршів письменника та приносять їх до шкільної бібліотеки.











   
   З метою залучити учнів до світу прекрасного, до багатогранної спадщини Т.Г.Шевченка, сприяти інтересу школярів до вивчення життєвого та творчого шляху видатного українського митця, поета та художника для дев'ятикласниць було проведено бібліографічний огляд літератури з книжкової виставки "Між пензлем та словом"
   Поетичний геній Т.Г.Шевченка здобув найвищої слави. Світ знає його передусім як поета. Як художник він менш відомий і на Батьківщині, і поза її межами. Хоча Шевченко-автор справжніх живописних шедеврів (більше 20 полотен) та графічних (понад 1200 аркушів). 
   Роботи Шевченка дивують нас та вражають донині. В них відчуваємо глибокий патріотизм, щирі, теплі, незгасаючі почуття до України, якій присвятив свій талант і за яку боліла душа все життя...


          

Немає коментарів:

Дописати коментар