четвер, 6 листопада 2014 р.

Слово до слова-зложиться мова

   До найкоштовніших надбань кожного народу належить мова. Тому й називаємо це надбання рідна мова. Рідна, як мама, як Батьківщина, як усе найдорожче серцю. 
   Сьогодні, у шкільній бібліотеці з учнями 6-А класу (класний керівник Голуб Оксана Вікторівна) було проведено інтелелктуальну філологічну гру "Слово до слова-зложиться мова".

   У передмові до гри учні, разом з бібліотекарем згадали історію виникнення української писемності, всіх, хто зробив свій внесок у розвиток слов'янської писемності. Учні із захопленням читали вірші про мову, а потім активно включились у гру: весела вікторина, мовні жарти, музей забутих речей. Так, як і в кожнім змаганні, журі в складі: вчителя-організатора школи Приньковської Ольги В'ячеславівни та бібліотекаря дитячого відділення районної бібліотеки Кравченко Тетяни Анатоліївни визначило переможців. Ними стала команда "Чемпіони". Учасників команди нагороджено грамотою. 
   До шкільної бібліотеки завітали працівники дитячого відділення районної бібліотеки з новинками літератури про мову. 
   Надіюсь, що ця гра допомогла учням глибше пізнати рідну мову, її чаріність та милозвучність, адже вона-найбільший духовний скарб нашого народу. Ми отримали його від попереднього покоління, а нинішнє покоління збагатить і передасть цей скарб нащадкам. 













Немає коментарів:

Дописати коментар