середу, 23 квітня 2014 р.

Вічна загадка Вільяма Шекспіра (до 450-річчя від дня народження)

Віддай себе-і житимеш в століттях.
В малюнку власному-у рідних дітях
                                                        (сонет 16)
   23 квітня відзначається Всесвітній день книги і авторського права, а також в цей день 1564 року народився великий англійський поет і драматург Вільям Шекспір.
   Для восьмикласників, які розпочинають знайомство з життям та творчістю письменника в читальному залі розгорнуто книжкову виставку та проведено огляд літератури.
   Створені понад чотири століття тому твори Шекспіра живуть до цього часу, хвилюють, зворушують уяву читачів та глядачів. Кращі театри світу й видатні актори і досі вважають для себе екзаменом, честю і щастям поставити і зіграти шекспірівську виставу.
   Побачивши таку виставу або просто прочитавши п'єсу Шекспіра, ви захочете, напевно, дізнатись більше про того, хто написав ці твори.Але це не так просто.


   Про життя великого драматурга збереглося мало відомостей. Шекспір не писав спогадів, не вів щоденника, але розглядаючи його твори, розумієш, якою глибиною думки керувався драматург, зображуючи людські почуття. Епоха Відродження збагатила людину шедеврами, які висвітлили справжню силу людських почуттів.
   Шекспірівські образи увійшли до галереї "вічних образів", які хвилюють людей різних часів, примушуючи шукати відповіді на "вічні" питання буття.


Немає коментарів:

Дописати коментар