пʼятницю, 4 травня 2018 р.

Подорож містом Книг (для учнів 2-В та 2-Г класів)

Бібліотека - це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. 
Пам'ятаймо, що у давнину бібліотеку 
називали "дім життя", "притулок мудрості", "аптека для душі".
В. Сухомлинський

   Ще з глибокої давнини відомі нам бібліотеки. Найбільшою з античних була Александрійська, яка існувала впродовж тисячоліття.
   У Київській Русі перша бібліотека створена Ярославом Мудрим при Софіївському соборі в 1037 році - одна з найбільших у Європі. Мудрі книжники переписували й перекладали літературні та богослужбові твори, складали літописи. 
   У нашій країні є дуже багато різних бібліотек, але сьогодні ми подорожуватимемо своєю рідною - шкільною. Тож, в добру путь.
   Станція "Абонемент" гостинно відчиняє двері, "Читальний зал" привітно зустрічає різноманіттям книжкових виставок, серед яких: про найкращу у світі країну - нашу Україну, про лицарів українських, захисників - козаків. Поважні довідники, словники та енциклопедії розташувалися на своїх окремих полицях і чекають нагоди допомогти. 
   "Компас у книжковому морі" - всезнаючий алфавітний каталог розкриває свої таємниці і надає картки для ознайомлення. А книги, відчувши гостей, вишикувалися рівненькими рядочками на поличках стелажів, ніби заохочують взяти їх. 
   Всі станції важливі. Кожна є своєрідним джерелом інформації. 
   Діти гарно відпочили, поповнили свої знання і пообіцяли стати грамотними користувачами бібліотеки, багато читати та берегти книги.


Немає коментарів:

Дописати коментар